TOETENBURGPRIJS 2019

  •  

    De Toetenburgprijs is dit jaar gegaan naar Henk Wanders die al jaren de techniek dit voor o.a. de Toetenburgers, Breulyfeest, EMM en Crescendo.

    Bij de start van de eerste pronkzitting droeg hij het stokje bij de Strangrakkers over om een andere taak op zich te nemen.  Hij werd gevraagd om zijn licht eens te laten schijnen over de plannen voor de nieuw op te zetten pronkzitting. Jan Kruitwagen, die de filmopnames zou verzorgen, zag een aantal zaken namelijk donker in. Zo kwam het dat onze prijswinnaar in 1981 dus ook aan de wieg van de Ooyse pronkzittingen kwam te staan. In 1993 werd hij door zijn vele contacten ook betrokken bij het Breulyfeest, toen nog onder de naam Midzomercarnaval. Ook daar kan hij dus tot de mensen van het eerste uur worden gerekend. Dat hij in de afgelopen jaren bij elke editie van zowel de pronkzitting als het Breulyfeest betrokken is geweest, maakt hem tot een zeer uniek persoon.

    Hij is ooit begonnen als lichtman met twee planken van 2 x 10 lampen en een bedieningspaneeltje. In de loop der jaren zijn Henk zijn taken gegroeid en is zijn netwerk steeds verder uitgebreid.

    Deze keer moest hij de controle even uit handen nemen om nu eens zelf in de spotlight te verschijnen. Henk van harte gefeliciteerd !