JEUGD TOETENBURGERS

De jeugdwagenbouwers van de Toetenburgers zijn helemaal klaar!  De begeleiding mag trots zijn op de jeugdwagenbouwers. De jeugd heeft zelf het thema verzonnen, ze hebben zelf gespijkerd,geschroefd, geverfd, gezaagd. Ze hebben zelf de teksten verzonnen, ze hebben zelf de muziek uitgezocht en ze hebben zelfs al feestgevierd. Groots is de sfeer in de groep en dat is al een prijs waard ongeacht welke prijs in de Boemelparade van 2017 behaald wordt. Door het enthousiasme is het iedere keer weer een feest.

 

 

Kindercarnaval

In eerdere berichtgeving is duidelijk geworden dat Carnavalsvereniging de Toetenburgers en Carnavalsvereniging de Nachtuulen, niet op één lijn zitten voor wat betreft het organiseren van het kindercarnaval.

Inmiddels is er meerdere malen overleg geweest tussen beide verenigingen. In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat de problemen vooral ontstaan zijn door het niet goed communiceren. Helaas is het niet gelukt om voor dit jaar de gezamenlijke organisatie nog op te pakken, en zal elke vereniging zijn eigen invulling geven aan het kindercarnaval.

We hebben met elkaar afgesproken dat we na de carnaval verder met elkaar overleggen over hoe we het kindercarnaval voor de komende jaren opnieuw gaan opzetten.

Namens de besturen van Carnavalsvereniging de Toetenburgers en Carnavalsvereniging de Nachtuulen.

 

 

Toetenburgers  jeugdbouwers,

Er waren al ideeën maar nog nooit tot uitvoering gebracht. Totdat Martin en Jeroen (adjudant en prins 2015-2016) het balletje weer aan het rollen brachten. Het leek ze leuk om voor en met de jeugd in de leeftijd van 7 t/m 15 een carnavalswagen(tje) te bouwen voor in de Boemelparade. Parallel daaraan kwam Boemelburcht met een nieuwe categorie Jeugd (J) voor in de Boemelparade. Hiermee was het plan definitief geworden. In een record tijd werd een commissie hiervoor opgericht, en de boel georganiseerd.

9 december 2016 was het dan zover, er hadden maar liefst 15 kinderen aangemeld, en de eerste bijeenkomst van de jeugd toetenbouwers was een feit. Er was een introductie bij de Toetenbouwers met ranja, koek en snoep. Hierna mocht de jeugd zelf het onderwerp bepalen. Alles een beetje onwennig, maar er kwamen hele goede suggestie, leuzen en onderwerpen. Wat het gaat worden zal een verrassing zijn, dit zullen we zien in de Boemelparade. Er wordt vanaf heden  7 januari 2017 elke zaterdag van 13:00 uur tot 15:00 uur gebouwd op de locatie waar de carnavalswagen van de Toetenbouwers aan de Reisenakkers ook  gebouwd wordt, wel gescheiden van elkaar. Alles onder begeleiding en toezicht van volwassenen. Lijkt het je leuk om lekker te schilderen, plakken, timmeren, knutselen of zelfs misschien wel te kleding te naaien meldt je dan aan en kom dan eens kijken bij de jeugdwagenbouw, of dit ook iets is voor jou? Ons lijkt het gezellig. info: martijn@toetenburgers.nl