OPHEFFING TOETUULEN

  • Na tientallen jaren organiseren van het seniorencarnaval en kindercarnaval in het buurtschap Ooy en Oud-Zevenaar is in het najaar van 2016, in onderling overleg met carnavalsvereniging de Nachtuulen, besloten om het samenwerkingsverband tussen de Toetenburgers en Nachtuulen m.b.t. de Toetuulen te beëindigen.

    Ooit waren de Toetuulen opgericht om voor de kinderen en senioren van Ooy en Oud-Zevenaar een carnaval te organiseren, omdat voor deze doelgroepen geen carnaval was. Begonnen in de Tichel en nadat deze afgebroken was voor nieuwbouw, zijn de Toetuulen verder gegaan met het kindercarnaval bij café de Kroon. Hierna een aantal jaren bij de Wip-Inn en nadat deze gesloten was, hebben ze het kindercarnaval sindsdien voortgezet in de kantine van OBW op Hengelder.

    Het huidige kindercarnaval zoals het gevierd werd, en georganiseerd door de Toetuulen, was niet meer van deze tijd en had  nieuwe impulsen nodig. De bestaande visie en organisatie was aan vernieuwing toe en heeft doen besluiten, in een meerderheid op laatste de kadervergadering, om hier niet meer mee door te gaan. Dit betekent niet dat het kindercarnaval niet meer gevierd zal worden, integendeel zelfs. Zowel de Nachtuulen als de Toetenburgers zullen op hun eigen gepaste wijze hier hun maximale aandacht aangeven.

    namens het bestuur,

    c.v. de Toetenburgers