Jeugdwagenbouw

Het jeugdwagenbouw-team timmert al een paar jaar de mooiste praalwagens voor de Boemelparade in elkaar. Ieder jaar rond het eind van november beginnen we met bouwen. De begeleiders hebben de benodigde bouwmaterialen al aangeschaft. De kinderen bedenken hoe ze de wagen gaan bouwen. Er worden groepjes gevormd en iedere groep krijgt een persoonlijke begeleider. 1 Groepje begint met meten en zagen. Een ander groepje schroeft de balken aan elkaar. Weer een ander groepje gaat stoffen knippen. Alles onder toezicht van een begeleider. Veiligheid staat natuurlijk voorop!

Wekelijks rouleren de groepjes zodat iedereen ervaring op kan doen met alle taken.
In het begin moet er veel nagedacht en overlegd worden. Wat wordt de voorkant van de wagen? Waar gaan we tijdens de parade lopen? Hoe moet de muziekinstallatie geplaatst worden? Hoe zit het met gewichtsverdeling? Genoeg zaken om over na de denken!
Van november tot aan de carnaval bouwen we iedere zaterdag van 13:00 tot 15:00 uur.

Tijdens de kiekmiddag verzorgen de kids naast het bouwen, ook de gasten die komen kijken. Ze hebben thuis al veel voorbereid. Koekjes en cakejes zijn gebakken. Deze mogen ze verkopen en de opbrengt komt ten goede aan de jeugdwagenbouw.

De wagen moet voor de presentatieavond klaar zijn. Het hele team zal dan de praalwagen tentoonstellen aan de nieuwe prins en adjudant. 

Wat zeggen onze jeugdleden?

“Ik vind het bouwen erg leuk. Ik leer veel nieuwe dingen. Het is altijd erg gezellig bij het bouwen. De optocht lopen is altijd één groot feest. Ik kan niet wachten op de volgende optocht!”

Kim

 

“Ik vind de gezelligheid met de andere kinderen zo leuk. Ook zelf de ideeën bedenken. En natuurlijk stiekem ook naar papa kijken wat hij allemaal bouwt aan de grote praalwagen.”

Joury

“Ik vond het bedenken en presenteren van mijn idee voor de praalwagen erg leuk. Ik ben dan ook superblij dat mijn idee werd gekozen. Bij het bouwen heb ik veel geleerd. Het in elkaar schroeven vond ik het leukste om te doen.”

Quinn

“Ik vind het schilderen van de wagen het leukste om te doen. En de pauzes! Dan krijgen we altijd wat lekkers! Ik regel ook altijd dat iedereen wat te drinken krijgt.”

Ymke

Kom jij ons team versterken?

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Ben jij 10 jaar of ouder en lijkt het jou leuk en leerzaam om te komen bouwen? Stuur een mail naar jwb@toetenburgers.nl.
Dan kom je gezellig kijken en mee bouwen.

 

Commissieleden en begeleiders
Voorzitter: Kim
Penningmeester: Kim
Begeleiders: Kim, Frank en Jimmy