Pronkzitting

De pronkzitting is een volledig verzorgde avond vol amusement in onze residentie aan de Slenterweg.

Wanneer

De pronkzitting is een jaarlijks terugkomend openbaar verenigingsevenement in November. Het is in feite de start van het carnavalsseizoen voor onze vereniging. De zaterdag het dichtst bij 11 November (11e van de 11e) is de stadsprinspresentatie van Boemelburcht. Het weekend erna is standaard het pronkzittingsweekend van De Toetenburgers.

Wat

Tijdens de pronkzitting wordt de nieuwe verenigingsprins gepresenteerd en geïnstalleerd. Eerst wordt er afscheid genomen van de aftredende prins en adjudant. Vervolgens wordt er doormiddel van een humoristische toneelact de nieuwe prins en adjudant bekend gemaakt.

De belangrijkste onderdelen van de avond zijn de prinswisseling en het uitreiken van de Toetenburgprijs. De Toetenburgprijs is de hoogste verenigingsonderscheiding van De Toetenburgers.

De avond bestaat verder uit een diversiteit aan artiesten en acts op het podium. Denk hierbij aan verschillende toneelacts, dans, zang, muziek en vooral veel humor. Uitgevoerd door eigen en Ooyse mensen van binnen en buiten de vereniging. De pronkzitting wordt muzikaal omlijst door de Strangrakkers van muziekvereniging Crescendo.

Wie

Het is een openbaar evenement, iedereen is van harte welkom. De organisatie van de pronkzitting ligt bij de pronkzittingcommissie. De uitvoering van de pronkzitting wordt verzorgd door de hele vereniging en vrijwilligers daarbuiten. Denk hierbij aan onder andere de optredende artiesten, kleding, techniek, decor en zaalversiering. Vele handen maken het mogelijk elk jaar weer een mooie en diverse pronkzitting neer te zetten.

 

Meehelpen?

Een act op het podium of het schrijven van een act, techniek voor of achter de schermen, opbouwen of decor ontwerp…. Heb je interesse om mee te helpen in welke vorm dan ook? Ieders hulp is altijd welkom! Je kan je interesse aangeven bij de pronkzittingcommissie via de mail: pzcommissie@toetenburgers.nl

Bekijk hier een voorproefje van de pronkzitting van voorgaande jaren.