PRINS ASHLEY 1E

  • Het weekend van 15 en 16 november is bij de Toetenburgers weer een gezellige pronkzitting gehouden Hier is Prins Ashley 1e  geïnstalleerd als nieuwe prins. Prins Ashley 1e (Jacobs) wordt bijgestaan door zijn Adjudant Jeroen (Nijland). Beide komen uit de Raad van Elf van De Toetenburgers.  Samen zullen zij er voor zorgen dat De Toetenburgers komend carnavalsjaar vol enthousiasme vertegenwoordigd worden in Boemelburcht. Ze regeren onder de leus: “Het leven moet een FEESTJE zijn !!”

    Tijdens de prinswisselingsact die plaatsvond op de camping kwam de nieuwe prins te voorschijn als act uit het programma “the Masked Singer”. Na de installatie van Prins Ashley 1e en adjudant Jeroen ging men verder met het programma. Geweldige acts kwamen voorbij waaronder een muziekspektakel van slagwerkgroep Crescendo,  optredens van de dansgardes en  meerdere acts met een hoog gehalte aan humor.

    Naast deze acts heeft de Toetenburgprijs een speciaal plekje in dit programma. De hoogste verenigingsonderscheiding van carnavalsvereniging  De Toetenburgers wordt jaarlijks uitgereikt en is dit jaar toegekend aan Henk Wanders. Als waardering voor al het werk dat hij vooral achter de schermen verricht. Henk zet zich al vanaf 1981 in voor de Ooyse pronkzittingen. Vanaf 1993 is hij betrokken bij het Breulyfeest, dat vond toen nog plaats onder de naam Midzomer Carnaval. Dat Henk in de afgelopen jaren bij elke editie, van zowel de pronkzitting als het Breulyfeest, betrokken is geweest maakt hem tot een zeer uniek persoon.  Dat is de reden waarom Henk Wanders de Toetenburgprijs 2019 verdiend.

    Al met al was het een zeer afwisselend programma vol humor. Niets was aan het toeval overgelaten en weer tot in de puntjes geregeld. Met anderen woorden het was weer gezellig in Ooy.